W KUCHNI
Naturrino wędzone. Wyjątkowa propozycja Sokołów na święta
- Kategoria: W KUCHNI

Naturrino wędzone to nowa linia wędlin Sokołów, stworzona z myślą o osobach ceniących naturalny skład produktów. Nie zawierają konserwantów, fosforanów czy glutaminianu sodu, a swój wyjątkowy smak zawdzięczają najwyższej jakości mięsa, kompozycji naturalnych przypraw i wędzeniu w tradycyjnej wędzarni. Linia Naturrino wędzone jest dostępna w okresie przedświątecznym w Delikatesach Mięsnych Sokołów oraz centrach dystrybucji Sokołów.
Pasztety marki POLCA w ofercie MAKRO
- Kategoria: W KUCHNI

Do oferty sieci hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska trafiły nowe rodzaje pasztetów belgijskiej marki POLCA. Wyroby przygotowywane są w piekarnikach parowych na bazie świeżego mięsa m.in. wieprzowiny, kurczaka i kaczki.
"Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016" - podium dla Trójmiasta, Gorzowa Wielkopolskiego i Warszawy
- Kategoria: W KUCHNI

W piątek, 21 października odbył się finał ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016”. Na najwyższym podium stanął zespół z Trójmiasta - Tomasz Grota oraz Mikołaj Kobryń.
Pierwszy Mikser Kulinarny z Pawłem Oszczykiem w ramach "Szefa dla Młodych Talentów"
- Kategoria: W KUCHNI

Pierwszym Mikserem Kulinarnym poprowadzonym przez wybitnego szefa kuchni i laureata wielu nagród, Pawła Oszczyka, zainaugurowano nowy cykl warsztatów dla uczniów szkół gastronomicznych. Spotkanie jest częścią programu „Szef dla Młodych Talentów”, który zainicjowała i realizuje sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska.
Brownie – „podwójnie czekoladowa” nowość od Delecta
- Kategoria: W KUCHNI

Delecta rozbudowała ofertę w kategorii mieszanek ciast, wprowadzając podwójnie czekoladowe Brownie do samodzielnego wypieku z dodatkiem belgijskiej czekolady. To jedyny tego rodzaju produkt dostępny na polskim rynku. Mieszanka nie zawiera konserwantów ani barwników.
Nowość w MAKRO: zestawy herbat marki Sir Williams
- Kategoria: W KUCHNI

Asortyment firmy MAKRO Cash&Carry Polska został poszerzony o zestawy herbat marki Sir Williams. To jedno z pierwszych kompleksowych rozwiązań sieci dedykowanych dla klientów z sektora HoReCa.
Światowy Dzień Żywności
- Kategoria: W KUCHNI

Już w najbliższą niedzielę, 16 października, obchodzimy Światowy Dzień Żywności. Jak wynika z raportu Federacji Polskich Banków Żywności „Nie marnuj jedzenia 2016” problem marnowania żywności dotyczy niemal 1/3 Polaków1. Co trzecia osoba przyznaje się do tego, że zdarza się jej wyrzucać żywność – najczęściej są to wędlina, pieczywo, warzywa i owoce. Eksperci sieci Saturn radzą, jak odpowiednio przechowywać i przetwarzać żywność, aby jej nie marnować.
REKLAMA
NAJNOWSZE
CZĘSTO CZYTANE
MEBLE
