W KUCHNI
Jakie wino na majówkowy piknik?
- Kategoria: W KUCHNI
Przed nami ukochana przez Polaków „majówka”. Wyczekiwany przez wielu moment złapania oddechu od codziennego zgiełku i okazja do podładowania akumulatorów po ciężkim przesileniu wiosennym. To również inauguracja sezonu grillowego, tegorocznych przyjęć w plenerze i tradycyjnych pikników na zielonej trawce. I o to, jakie wino powinno znaleźć się w koszu piknikowym, zapytaliśmy Dariusza Jażdżyka, sommeliera z Partner Center.
Nowa odsłona produktów marki ARO
- Kategoria: W KUCHNI
Nowoczesność, minimalizm i funkcjonalność – to wyróżnia nowe opakowania produktów ARO. Sieć hurtowni Makro Cash&Carry Polska odświeżyła szatę graficzną marki w odpowiedzi na potrzeby klientów z sektora HoReCa oraz handlu niezależnego.
Niepudrowane rękawiczki nitrylowe w ofercie MAKRO
- Kategoria: W KUCHNI
Oferta marki Horeca Select, skierowana do sektora gastronomicznego, została poszerzona o niepudrowane rękawiczki jednorazowego użytku wykonane z nitrylu. Wyróżniają się wysoką wytrzymałością na uszkodzenia mechaniczne i mogą być używane przez osoby ze skłonnością do alergii skórnych.
Nowe odmiany kawy marki Rioba w ofercie MAKRO
- Kategoria: W KUCHNI
Oferta marki Rioba, dostępna wyłącznie w sieci hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska, została wzbogacona o kawę ,,single origin” w czterech wariantach smakowych. Kawy te wytwarzane są w 100% z ziaren Arabica i najlepiej sprawdzają się w ekspresach przelewowych, ciśnieniowych oraz w automatach.
Jak powstają produkty Zdrowe Pola
- Kategoria: W KUCHNI
Proces produkcji jest rozpoczynany od razu po zbiorze. Surowiec przechodzi kontrolę jakości, potem trafia do suszarni, gdzie jest myty, a następnie powoli ogrzewany strumieniami ciepłego powietrza, dzięki czemu produkty zachowują większość cennych składników odżywczych.
Ekologiczne naczynia z trzciny cukrowej w ofercie MAKRO
- Kategoria: W KUCHNI
W asortymencie sieci hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska pojawiły się jednorazowe talerzyki i miski wykonane z trzciny cukrowej. Produkty są biodegradowalne i kompostowalne.
Paweł Oszczyk szkolił laureatów "Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016"
- Kategoria: W KUCHNI
Laureaci drugiego miejsca w konkursie ,,Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016" w dniach 13 - 19 lutego br. odbyli staż w stołecznej restauracji ,,La Rotisserie” pod okiem szefa kuchni Pawła Oszczyka. Organizatorem inicjatywy jest sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska, a partnerstwo strategiczne nad projektem objął ,,Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska”.