Reklama

  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

W KUCHNI

Nowość w MAKRO: zestawy herbat marki Sir Williams

Asortyment firmy MAKRO Cash&Carry Polska został poszerzony o zestawy herbat marki Sir Williams. To jedno z pierwszych kompleksowych rozwiązań sieci dedykowanych dla klientów z sektora HoReCa.

Czytaj więcej...

 

"Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016" - podium dla Trójmiasta, Gorzowa Wielkopolskiego i Warszawy

W piątek, 21 października odbył się finał ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016”. Na najwyższym podium stanął zespół z Trójmiasta - Tomasz Grota oraz Mikołaj Kobryń. 

Czytaj więcej...

Nowe smaki Rodzinnych Zup WINIARY

 

Pyszna i pożywna zupa to idealny pomysł na rodzinny obiad. Nic nie jednoczy bliskich przy wspólnym stole lepiej, niż właśnie talerz ciepłej i aromatycznej zupy. Każdy z nas ma tę ulubioną, którą przygotowuje najczęściej i której smak pamięta jeszcze z dzieciństwa. Warto jednak pomyśleć o urozmaiceniu naszego codziennego menu. Teraz do portfolio Rodzinnych Zup marki WINIARY dołączają dwa zupełnie nowe smaki – Grzybowa i Zalewajka. Łącznie w całej linii znajdziemy 7 pozycji, dzięki którym każdego dnia będziemy mogli zaskoczyć naszą rodzinę innym smakiem pysznej zupy. Spróbuj ich wszystkich!

Czytaj więcej...

Brownie – „podwójnie czekoladowa” nowość od Delecta

Delecta rozbudowała ofertę w kategorii mieszanek ciast, wprowadzając podwójnie czekoladowe Brownie do samodzielnego wypieku z dodatkiem belgijskiej czekolady. To jedyny tego rodzaju produkt dostępny na polskim rynku. Mieszanka nie zawiera konserwantów ani barwników.

Czytaj więcej...

Nowość w MAKRO: Fasola Edamame marki Horeca Select

Oferta marki Horeca Select została poszerzona o popularną w Japonii, Chinach i na Hawajach fasolę Edamame. Produkt dostępny jest w formie mrożonej w opakowaniach jednokilogramowych.

Czytaj więcej...

Światowy Dzień Żywności

Już w najbliższą niedzielę, 16 października, obchodzimy Światowy Dzień Żywności. Jak wynika z raportu Federacji Polskich Banków Żywności „Nie marnuj jedzenia 2016” problem marnowania żywności dotyczy niemal 1/3 Polaków1. Co trzecia osoba przyznaje się do tego, że zdarza się jej wyrzucać żywność – najczęściej są to wędlina, pieczywo, warzywa i owoce. Eksperci sieci Saturn radzą, jak odpowiednio przechowywać i przetwarzać żywność, aby jej nie marnować.

Czytaj więcej...

Rusza siódma edycja projektu „Zdrowo Jem Więcej Wiem”

Ponad 7 tys. szkolnych zespołów konkursowych i 100 tys. uczniów, którzy dotychczas wzięli udział w międzyszkolnej rywalizacji, nagrody warte ponad 200 tys. złotych oraz wiedza na temat zdrowego żywienia szerzona wśród najmłodszych – tak w skrócie można opisać dotychczasową realizację projektu „Zdrowo Jem, Więcej Wiem”, który we wrześniu zawita do szkół podstawowych w całej Polsce. W tym roku Honorowy patronat nad akcją objęła Pierwsza Dama RP, Agata Kornhauser-Duda.

Czytaj więcej...

NAPISZ DO NAS

> admin(at)lazienkaikuchnia.pl <